مکان مقدس و نامکان‌ها – نمایش فیلم «روزی که رفت»

عصر یکشنبه ۲۹ دی ماه مستند «روزی که رفت»، مستندی دربارهٔ بافت تاریخی مشهد، با حضور بیش از ۲۰۰ نفر در سالن کتابخانهٔ عمومی قلم، نمایش داده شد. پس از نمایش مستند، نقد و گفتگویی با هادی معصوم‌دوست، کارگردان فیلم آغاز شد و پس از استراحتی کوتاه، نشست «مکان مقدس و نامکان‌ها»، با ارائه ثمر صارمی، پژوهشگر دورهٔ دکتری انسان‌شناسی شهری دانشگاه مونترال، دربارهٔ یکی از پژوهش‌های خود با موضوع «بافت مشهد از سال ۱۳۰۷ تا ۱۳۵۷» ادامه پیدا کرد.
این نشست با گفتگو و پاسخ به پرسش‌های حاضران توسط میهمانان همراه بود.

معرفی رویداد

«مکان مقدس و نامکان‌ها»
_ نمایش ویژه‌ی مستند «روزی که رفت» / مستندی درباره‌ی بافت تاریخی مشهد (نخستین نمایش عمومی پس از جشنواره سینما-حقیقت) میزگرد و گفت‌وگو درباره‌ی هویت شهر با حضور دکتر عباس کاظمی (استادیار دانشکده علوم انسانی دانشگاه علم و فرهنگ)، ثمر صارمی (پژوهشگر دوره‌ی دکتری انسان‌شناسی شهری دانشگاه مونترال با موضوع بافت مشهد از ۱۳۰۷ تا ۱۳۵۷) و هادی معصوم‌دوست (کارگردان فیلم)
یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۷/۳۰
__
کتابخانه عمومی قلم؛ مشهد، خیابان آخوندخراسانی،
بین آخوندخراسانی ۲۲ و ۲۴

**
‎حرم کجا تمام می‌شود و شهر از کجا آغاز می‌گردد؟ شهری که پدیداری‌اش در طواف حرم امتداد تاریخی یافته چگونه میان علت وجودی‌اش با تمنای هویتی‌اش خطی فرضی می‌کشد تا حرم به علاوه شهر در گشتالتی وارونه نتیجه‌ای کمتر از حرم‌شهر را آذین مدرنیته ایرانی بداند. این سنتز نابالغ که مدام در حال پس رانده شدن و غلبه کردن است چگونه می‌تواند در آیینه روزمرگی خودش را به خاطر بیاورد؟ سرنوشت خاطرات شهر در این میان چه می‌شود؟
برای تأمل در باب این سؤال‌ها شما را دعوت می‌کنیم تا به تماشای مستند «روزی که رفت» به کارگردانی هادی معصوم‌دوست بنشینیم. این مستند روایت جوانی است که در مشهد مشغول مرمت ساختمان‌های قدیمی است و از زاویه‌ی دید او قصه‌ی این شهر نقل می‌شود و گاهی با خاطرات گذشته او آمیخته می‌شود. «روزی که رفت» نامزد عناوین بهترین نویسنده‌ی گفتار متن و گوینده و بهترین موسیقی در سیزدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت، تهران، ۱۳۹۸ و برنده‌ی جایزه‌ی ویژه هیئت داوران یازدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران، ۱۳۹۸ شده است.
پس از نمایش مستند پای ارائه‌ی دست اولی از نتایج پژوهش‌های ثمر صارمی درباره‌ی «مشهد ۱۳۰۷-۱۳۵۷» می‌نشینیم و در ادامه گوش هوش را به فرزانگی دکتر عباس کاظمی می‌سپاریم.
**
حضور رایگان و آزاد و آگاهانه همگان در این نشست برای ما مغتنم است و به تمامی دغدغه‌مندان توصیه می‌شود.